Sincer sa fiu, pana acum sunt multumit de hostingul oferit de ClausWeb si cei de la Smart Hosting, iar despre servere dedicate si colocare nu stiu mare lucru. Inteleg ca daca ai un server dedicat – de fapt inchiriezi unul de la firma de hosting, inchiriezi de fapt un computer, care este conectat la internet si primesti un minim de securitate, in rest esti pe cont propriu, ca si cand ai avea acel PC acasa. In mod cert inchirierea este destul de scumpa, caci pe langa resurse inchiriezi si calculatorul – serverul. Dar oare iti permiti sa cumperi un server si sa-l pui intr-un datacenter de la noi sau de afara?

Hosting shared, dedicat sau colocare

Daca ai avea posibilitatea de a tine un server de internet acasa ar fi ok, pana la urma un aer conditionat si un UPC sau ceva sa tina in priza serverul cand cade curentul nu e chiar asa de greu, mai iei si o fibra optica pentru net – sincer nu prea stiu in orasele mici de unde si cum, dar tot nu ai nicio siguranta ca esti ferit de probleme. Nu mai zic de facturile la curent, dar deja aici cei care au servere dedicate nu se mai uita, au ceva bani fata de un amarat de blogger, care va merge pe un shared cat mai ieftin.

Ce mai trebuie daca vrei un server dedicat sau unul colocat? Ceva mai multe cunostinte despre internet si servere, pentru ca daca de instalat nu e chiar simplu, la partea de securitate si la setari cred ca deja e o alta discutie. Sa platesti cuiva mai priceput? Ai incredere? Poate doar in cei de la care cumperi serviciile astea!

Server hosting

Hosting shared, dedicat sau colocare