O dilema pe care foarte multi o au atunci cand vor sa-si faca pentru prima data un site, fie ca este vorba despre un site pentru un business sau doar de un blog personal, este cea legata de hosting. Nu inteleg ei foarte bine ce inseamna acest lucru si de ce au nevoie de el. Dupa ce prind ideea ca orice lucru are nevoie de un spatiu pentru „depozitare”, incep sa analizeze care sunt tarifele pentru un astfel de serviciu si avantajele sau dezavantajele acestuia.
Nu e usor sa faci o astfel de analiza si nici nu este foarte indicat, mai ales ca sumele sunt in general destul de acceptabile. Pentru aceasta parte este bine sa-l lasi pe cel care-ti va realiza site-ul sa se ocupe, astfel ca vei putea face ceva mai pretios cu timpul tau.

Dar hai sa vedem cum alegi un serviciu de hosting in Romania, daca vrei sa treci singur de toate aceste etape. In primul rand pachetul trebuie sa se plieze pe tipul de site care-l vei avea. Daca iti faci un simplu blog, pe care postezi doar texte si adaugi cate o poza, probabil poti merge pe un hosting ieftin si cu putine facilitati. Acelasi lucru si in cazul in care ai un site de prezentare fara prea multe pagini sau materiale in el si care este destul de static.
Daca vorbim de un site ceva mai complex sau chiar de un portal, atunci vei avea nevoie de un pachet avansat de gazduire si e de preferat sa fie din Romania.

Putem sa ne orientam si catre un server dedicat, daca site-ul pe care vrei sa-l faci este fie un magazin online, fie un site cu foarte mult continut de tip video. In general serverele dedicate sunt destul de scumpe si se preteaza doar atunci cand necesita cu adevarat un astfel de serviciu.