Hai sa vedem ce facem cu hostingul cand acesta expira, mai ales cand avem site-uri la firme diferite. Sa luam de exemplu Hosting2h unde avem gazduite 5 site-uri: 2late.info, caut-bona.info, e-4tv.info si e-4tv.com plus mega-reduceri.info. Mai avem timp pana pe 14.11.2015, adica aproape un an. Daca ai vrea sa ai un numar nelimitat de domanii, dar cu trafic mic sau cel putin sa nu fie cu WordPress pe ele, scoti din buzunar cam 100 de dolari. In schimb daca alegi gazduirea de la ClausWeb.ro pentru 65 de euro pe an ai 9 domenii si 8 GB spatiu. Din experienta va zic ca spatiul este ok, iar noi mai avem loc pentru un domeniu de gazduit la ei. Asta daca nu cumva pe contul platit ne-am cam ocupat tot spatiul. Avem asigurat un an, adica pana 12.11.2015.

Daca discutam de iPage, o alta firma de hosting cu preturi relativ mici si servicii decente, avem cateva site-uri puse la ei, ba chiar am cumparat si un domeniu. La final o sa discutam de Godaddy, unde mi-am pus cateva domenii in ideea ca daca tot cumpar de la ei domeniile de ce sa nu le si hostez. Valabil pana pe 13.10.2015, platit evident pe un an cu 73 de euro.

Totusi cred ca cel mai bine se misca site-urile de la HostHash, unde s-ar putea sa mut totul pe un cont de reseller, cu 3 IP-uri. In felul acesta ai trei IP-uri, ai conturi cate ai nevoie, si teoretic ceva mai mult spatiu de manevra. Oricium as putea merge si pe varianta ClasuWeb + HostHash. Ideea ar fi sa nu depasesc 250 de euro anual pe hosting. Daca adaug 40 de domenii cu 10 euro, ajungem la 400 de euro cheltuieli + Hosting.