Stiu ca multi au site-uri gazduite pe la mai te miri ce oferte de gazduire gratuita, asa ca ma gandeam sa va dau un cod pe care sa-l folositi atunci cand nu aveti acces la contul FTP, deci nu va asigurati singuri gazduirea site-ului, blogului personal. Nu am incercat codul insa acolo unde poti modifica codul paginii aveti posibilitatea sa introduceti urmatorul cod html pentru a face un rediect de tipul 301!

email-4MD<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<!– HTML meta URL redirect – generated by www.rapidtables.com –>
<meta http-equiv=”refresh” content=”0; url=http://forum.seopedia.ro”>
</head>
<body>
</body>
</html>

In exemplul meu noua adresa este forum.seopedia.ro, iar daca aveti acces la edit pentru codul sursa, nu ezitati sa-l adaugati si sa va redirectati vechiul site catre o noua adresa web. Daca insa aveti hosting personal, platit sau gratuit, atunci folositi direct comanda de redirect 301! Succes!

Daca insa vreti sa faceti redirect de la un site vechi la unul nou, folosind fisierul htaccess, folositi codul de mai jos:

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^sitevechi.com [NC,OR]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.sitevechi.com [NC]

RewriteRule ^(.*)$ http://sitenou.com/$1 [L,R=301,NC]

Asta e tot! Sper ca v-am fost de folos! O prezizare: de multe ori merge mai greu, adica se propaga site-ul nou mai greu – in cazul cand e unul nou. Aveti grija insa la structura noului site, daca nu e identica, multe redirect-uri vor duce catre eroare – 404 – ceea ce dauneaza! Vom reveni cu detalii aici sau pe site-ul WebZone.Info – un site nou pe care-l recomand!