Stim cu totii ca de ceva vreme PR-ul PageRank-ul Google nu mai este actualizat, desi sunt sigur ca atata timp cat cel vechi este afisat, el se ia inca in calcul de catre Google. Asa ca ma bucur in continuare de cele trei site-uri care au apucat sa ia PR la ultima actualiuzare, e4Ro – e4De si InfoMedia [ gazduit de e-4com.info ]. Daca ar fi s ama iau dupa cei de la┬áseomastering.com ar trebui sa am PR 4 la e4Ro si Pr 3 la e4De iar la InfoMedia ar fi tot PR 1, pentru ca nu s-a mai ocupat nimeni de SEO. Indiferent de situatie consideram ca site-urile sunt ok, astept sa va d ce va inventa Google in loc de PR – PageRank.

SEO MDAm primit si ceva oferte pentru cele trei domanii, ina inca nu le vindem pentru ca vrem sa le mai urcam putin, probabil undeva la 100 de euro venit lunar. Nu ne grabim, cu cat au o vechime mai mare cu atat pretul creste, macar pentru ca investitia de 10 euro anual pentru reinoire trebuie acoperita, iar veniturile sunt in crestere.

Ma gandesc sa scot la vanzare kLumea si Ghimpele, la pretul de 2 euro/articol publicat. Sa vedem daca sunt si oferte, caci degeaba tu crezi ca site-ul tau valoreaza sute d eeuro, daca nimeni nu este dispus sa-ti ofere acel pret. Noi calculam pretul unui site dupa formula vechime x 15 euro + 1 euro/articol publicat + 10 euro x nr. kwd in top 10. Adica la un site de 3 ani vechime cu 100 de articole si 10 kwd in Top 10 ar veni 3 x 15 + 100 + 10 x 10 = 45 + 200 = minim 245 de euro! Nu cred ca suntem departe de adevar, caci si veniturile ar trebui sa fie undeva la aceasta valoare anual. Desi cred ca daca se aplica metoda veniturilor, ar trebui sa se ia venitul total pe ultimii trei ani – in cazul in care acesta nu este in scadere!